Resurse turistice

Muntele Mic se afla in partea sudica a Muntilor Tarcu in apropierea orasului Caranesbes. Caransebeşul se găseşte la încrucişarea a patru drumuri principale ale Banatului care duc spre nord-vest- prin Lugoj - la Timişoara - Arad si spre sud-est - la Orşova - Drobeta Turnu Severin - Craiova (DN6 – E70) iar spre vest - pe văile Pogăniciului şi Bârzavei - la Reşiţa (DN58), iar spre est prin Otelul Rosu - Sarmisegetuza - la Deva şi Hunedoara (DN68).

Din Caransebes accesul in statiune se face pe DJ 608A prin Zervesti-Turnu Ruieni-Borlova (ultima localitate)- Statia Telescaun Valea Craiului . Pana la telescaun sunt 22 Km de parcurs iar de aici drumul urca spre statiune pe o distanta de 20 Km. Statiunea se afla la o altitudine de 1 600 m.

Puteti opta si la urcarea cu telescaunul, lungimea traseului este de 3,5 Km (cel mai lung traseu din tara), diferenta de nivel 799 m, durata transportului 40 minute. Pe vreme frumoasa calatoria cu telescaunul este o incantare, nu acelasi lucru se poate spune in caz de conditii meteo nefavorabile. Este obligatorie purtarea unei imbracaminti de iarna corespunzatoare (manusi, caciula, jacheta impermeabila si rezistenta la vant).

Iarna dotarea autovehiculelor cu lanturi antiderapante este obligatorie, tractiunea integrala constituie un mare avantaj.

Program de lucru:

Luni-Joi 10:00 - 16:00 - minim 2 curse/zi 10h, 16h
(pentru mai putin de 10 turisti programul poate fi schimbat).
De principiu se face o cursa la ora 10 si una la ora 16.

Marti revizie – nu functioneaza pentru turisti.

Vineri: 09-17.00

Sambata, Duminica: 8:30 – 17.00

Tarife:
Puteti achizitiona cartelele din 2 locuri si anume:

1. Punct Plecare Teleschi Felix – CASERIA PRINCIPALA
2. Punct de Plecare Teleschi Borlova

Tarife: 
SKI PASS TELESCHI - 1 ZI - 60 RON (ORAR 9-17)

Cartele 12 RON - 3 pct
Cartele 20 RON - 6 pct
Cartele 35 RON - 11 pct

Ski Pas Sezon 800 RON accès nelimitat pe toate instalatiile.

Cartelele pe zi sunt valabile de la ora 09:00 pana la ora 17:00. Cartelele sunt reincarcabile si se percepe o garantie de 10 RON pana la returnarea lor la oricare din cele 2 centre de vanzare. Punctele nefolosite se pierd daca nu sunt folosite in perioada de valabilitate. Folosirea cartelei de catre alta persoana decat titularul duce la retinerea ei si pierderea banilor platiti la achizitionare. In caz de vreme nefavorabila, lipsa sau topire a zapezii sau de intrerupere a energiei electrice NU SE RETURNEAZA contravaloarea cartelelor sau a punctelor neconsumate decat a garantiei de 10 RON. Cartela este individuala, netransmisibila, trebuie sa o aveti in permanenta la dvoastra, inclusiv in statia de sosire, lipsa cartelei atrage cumpararea unei noi curse.

O urcare cu teleschiul – 1 pct.
Cartelele si ski pas-ul Muntele Mic Superski sunt valabile pe instalatiile Teleschi Felix si pe Teleschi Borlova 1 / Borlova 2 (cand va fi pus in functie). Cartelele de tip ski-pass sunt valabile intre orele 9:00-17:00 (nu sunt valabile pe nocturna).
Cartelele sunt personale, netransmisibile. Nu se deconteaza resturi de puncte pe cartela. Cele pe puncte au valabilitatea tot sezonul, pana la 30.04.2015. Ne rezervam dreptul de a modifica preturile si orarul de functionare a instalatiilor.
Cartelele sunt valabile pe urmatoarele instalatii Teleschi Felix, Teleschi Partia Borlovei.
Preturile includ Taxa pe valoarea Adaugata 24%.

 
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de
Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a
Uniunii Europene sau a Guvernului României.

www.inforegio.ro
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro