Tratament balnear

Băile Herculane

Pe valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, se afla Băile Herculane, una dintre cele mai vechi staţiuni balneare din întreaga lume. Prima atestare documentară a staţiunii datează din anul 153 e.n. când puterile curative ale izvoarelor sulfuroase din zona fuseseră deja descoperite de românii care se aflau pe teritoriul Daciei.

Astăzi Băile Herculane este o staţiune liniştită, aşezată între culmi împădurite într-un cadru ideal pentru un concediu de relaxare, odihnă şi recuperare.
La Băile Herculane se ajunge pe DN6 (E70) sau cu trenul în direcţia Bucureşti – Timişoara – Budapesta.
Factorii terapeutici specifici în zonă sunt naturali şi constau într-un bioclimat sedativ de curăţare şi ape minerale termale bicarbonate, cloruro – sodice şi uşor sulfuroase folosite atât în cure externe cât şi în cele interne.

În staţiune se tratează în principal afecţiuni reumatismale precum poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozantă, reumatisme cronice, reumatisme degenerative şi alte afecţiuni ale aparatului locomotor. Ca indicaţii secundare, la bazele de tratament se tratează inclusiv afecţiuni neurologice periferice şi centrale, boli endocrine şi metabolice, afecţiuni respiratorii, boli profesionale ori dermatologice.

Se recomandă sejurul de tratament doar după vizita la medicul de familie şi medicul specialist. Preţurile pentru tratament pornesc de la 70 de lei/persoana pe zi.

Detalii pachet “Odihnă şi Tratament” – Hotel Ferdinand

Consultaţia medicală se face în ziua consecutivă sosirii, exceptând sâmbătă şi duminică.

Tratament: 1 pachet tratament balnear include 4 proceduri/zi, la recomandarea medicului specialist al hotelului, dintre următoarele: hidroterapie de grup în piscina de tratament cu apă termosulfuroasa sau termosalina (funcţie de sezon), electroterapie (curenți interferențiali, curenți diadinamici, curenți tens, curenți trabert, unde scurte, ultrasunete, magnetoterapie) aplicaţii cu parafină. Toate procedurile se fac numai asistate de personalul specializat al hotelului.

Contra cost se pot efectua şi alte proceduri (masaje, acupunctură, kinetoterapie, dus subacval, jacuzzi, împachetări cu nămol).
Tarifele afişate includ TVA.

Ca noutate, Pensiunea President din Băile Herculane vine în întâmpinarea dvs. cu oferta de tratament balnear gratuit la Băile Herculane.
Tratamentul balnear gratuit cu ape termale termosulfuroase de la Băile Herculane şi proceduri de fizioterapie şi kinetoterapie este recomandat pentru afecţiuni reumatismale, sau profilactic, pentru persoane trecute de vârstă de 45 de ani.

Pentru a beneficia de tratament balnear gratis aveţi nevoie de bilet de trimitere ( bilet de tratament la Băile Herculane), de la medicul de familie, care va recomanda tratament balnear de recuperare cu ape termale termosulfuroase şi fizioterapie la Băile Herculane şi adeverinţa de salariat / cupon pensie şi card de sănătate. ( În cazul în care casă de sănătate nu decontează procedurile din lipsa banilor, asigurăm GRATIS o baie termală/zi ).

Puteţi beneficia de tratament balnear gratis la Băile Herculane, contactându-ne pe telefon 0745609554 sau pe email: sorin.urzica@yahoo.com

Tratamentul balnear gratuit la Băile Herculane se face doar cu programare şi în limita locurilor disponibile.
Tratamentul balnear gratuit la Băile Herculane include următoarele proceduri prescrise de medicul specialist balneolog:

  • proceduri de fizioterapie și recuperare medicală;
  • proceduri de kinetoterapie și gimnastică medicală;
  • băi cu ape termale termo-sulfuroase.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Vremea